Vegyünk némi túrót, elsőre 250 gramm elég lesz. Csomagoljuk ki, tegyük egy tálba és villával törjük darabokra. Rakjunk hozzá egy vagy két evőkanálnyi tejfölt és keverjük össze. Tejföl helyett natúr joghurtot is használhatunk. Az a lényeg, hogy “túrókrém-állaga” legyen, ne legyen se túl kemény, se túl folyós. Ehhez a túrót is megfelőlen nyomkodjuk szét. Ha összekevertük, akkor ezen a ponton meg is kóstolhatjuk. Ha nem elég édes, tehetünk bele némi porcukrot vagy egy kis csomag vaníliás cukrot. Ezeket is keverjük el a masszában. Végül jöhet a mazsola. Szórjunk bele ízlés szerint és keverjük el. (Mazsola nélkül is finom.) Lehet még ízesíteni citromlével, gyümölccsel, mi egyszer még kókuszreszelékkel is kipróbáltuk.
Teljesen véletlenül találtam ki ezt az otthon elkészíthető túrókrémet, de legalább
1. tudom, hogy miből van, nincs benne ez-meg-az, mint a bolti túrókrémekben;
2. változatos az íze a variálható hozzávalók miatt, de egyébként nincs két egyforma ízű túró sem;
3. gyorsan elkészül és gyorsan is elfogy;
4. mivel könnyű elkészíteni, így a gyerekek is segíthetnek.
Jó étvágyat hozzá!
(ez itt épp egy mazsola nélküli változat)
saját fotó – Nő Feleség Anya Blog
Szeretitek a túrókrémeket?
Ha tetszett, és szeretnéd követni a blogot, akkor csatlakozz a Facebook-oldalához itt!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: