EZ A BLOG 150. POSZTJA! Ugye mindet olvastátok?! 🙂
Ahogy azt a Főzésem története című posztban írtam, harmadik gyermekem születése után kipróbáltam néhány ebédházhozszállítással foglalkozó céget, és az egyik étlapján találtam egy sárgarépás-cukkinis egytál ételt, amit sült hússal tálaltak. Én nagyon szeretem a süt húst és a rakott dolgokat is, ez az étel pont e kettő keverékének mutatkozott. Megmondom őszintén, annyira ízlett, hogy magam is megpróbáltam elkészíteni. (Szerencsére a hozzávalók nagyjából rajta vannak a dolbozon, így nem volt túl nehéz dolgom.) Az eredmény egy nagyon finom, különleges köret lett, amit akár hús nélkül is lehet fogyasztani. Babáknak, gyermekeknek is kiváló, csak természetes alapanyagokat tartalmaz ugyanis. Semmi tartósítószer, semmi adalék, csak maga a finom, friss zöldség, zöldfűszer és tejföl.
Nézzük, mi kell hozzá:
4-6 db közepes sárgarépa
3 db közepes cukkini
petrezselyem
tejföl
sajt
só
A zölségeket megmossuk, megpucoljuk, felszeleteljük, és egy lábasba tesszük.
Felengedjük vízzel, hozzáadunk egy kevés sót és petrezselymet és puhára főzzük. Ha megfőtt, a vizet leszűrjük és egy sütőtálba tesszük a zöldségeket. Ezután tejföllel összekeverjük, a tetejére sajtot reszelünk, és betesszük a sütőbe. Csak addig sütjük, amíg a sajt szépen elolvad a tetején. Kész. Ugye, milyen egyszerű? 🙂 Cserébe nagyon finom is.
Bármilyen hússal fogyasztható, de magában is finom. Nagyobb babáknak is adható (legelőbb 11 hónapos kortól, a tejtermékek miatt).
Ha tetszett a poszt, a blogot ITT tudod követni.
Babatáplálás oldalamat ITT találod.
Vegyél részt a heti szavazáson ITT, és küldd el kedvenc receptedet nekem!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: