Nagyon szeretem a leveseket és a családom is, így mi minden nap eszünk levest. Szeretek nem mindennapi leveseket is főzni. Ez az itt következő szerintem ilyen. Viszont amilyen furcsán hangzik, legalább olyan finom is!
A cukkinikrémleveshez az ötletet a Vacsi nálam? blogon találtam, nézelődés közben, ITT. Volt itthon vagy 6-7 darab cukkini, melyekből eleinte babafőzelék, majd különleges köret készült, de nem lehet mindig ugyanazt főzni, így aztán nagyon megörültem, amikor megláttam a posztot.
A levest végül nem úgy készítettem el, ahogy a Vacsi nálam? blogon szerepel, de így is nagyon finom lett.
1. Nem egy darab, hanem 6-7 darab cukkinit használtam hozzá.
2. Nem vajon, hanem olajon pirítottam meg a zöldségeket.
3. Nem tettem bele tejet és tejszínt, mert babánk még nem eheti ezeket.
4. Tojás sárgáját sem tettem.
5. Nem húslevessel öntöttem fel, hanem vízzel, azért, mert mindig így szoktam. Meg nincs is kéznél mindig egy adag húsleves, amikor épp levest főznék.
6. Nem tettem bele még keményítőt, libamellet és borsot sem.
7. Nem készítettem hozzá házilag kenyérkockát, hanem boltban kapható levesgyöngyöt tettem a levesekbe, de persze csak közvetlenül fogyasztás előtt. 🙂
Szóval csak az ötletet vettem a Vacsi nálam? blogról, de mondhatom, nagyon megörültem, amikor megláttam a posztot, mert eddig nem tudtam, hogy létezik ilyen étel, de végre fel tudtam használni a hűtőben lévő cukkinikészletet, mégpedig nem is akármilyen, hanem minden családtagnak tetsző módon. Ez pedig öt ember esetén – valljuk be – nagyon nagy eredmény!
Tehát így készítettem el a cukkinikrémlevest.
Hozzávalók:
6-7 db cukkini,
kevés olaj,
1-2 evőkanál liszt,
víz,
só, bazsalikom,
3-4 evőkanál tejföl.
A cukkiniket megmostam, majd megpucoltam. Egy edénybe kevés olajat öntöttem, beleszeleteltem a cukkiniket és fedő alatt puhára pároltam. Amikor megpuhultak, megszórtam őket liszttel, összekevertem, felöntöttem vízzel, megsóztam, és beletettem a levesbe a bazsalikomot is. Mivel krémlevest készítettem, így nem tettem túl sok vizet, csak hogy bőven ellepje. Főztem-főztem, amíg fel nem forrt, ekkor belekanalaztam a tejfölt, még picit főztem és összeturmixoltam. Kész is lett.
Babánk már nagyon régóta szereti a cukkinit, minden formában. A két nagyobb gyermekem, bár megkóstolták már többször a cukkinis ételt, de eddig nem ették meg. Ebből a levesből sem akartak enni, amikor meghallották, hogy cukkiniből van, de aztán győzött a kíváncsiság. Ők egyébként nagyon szeretik a krémleveseket, mégpedig a levesgyöngy miatt. Már más anyukáktól is hallottam, hogy bármit meg lehet etetni a gyerekkel, ha van benne levesgyöngy. Nos, ezt én is meg tudom erősíteni. A cukkinikrémleves mind egy szálig elfogyott mindenki tányérjáról. A végén mondtam nekik: “most már nem mondhatjátok, hogy nem szeretitek a cukkinit!” Ők persze csak nevettek.
Saját fotó – Nő Feleség Anya Blog
Ha még nem készítettél cukkinikrémlevest, érdemes kipróbálnod!
Ha tetszett, lájkold és oszd meg ezt a posztot, és csatlakozz a facebook-oldalamhoz ITT a napi posztokért és szösszenetekért!
Így van, és ez most velem is megtörtént, köszönöm Neked, Kriszta! 🙂
Egy blogból vett ötlet azért jó, mert a magunk szája íze szerint formálhatjuk, játszhatunk vele. Sokszor csak elég egy szikra amit egy másik blog írása adhat és máris kész a saját receptünk. Ezért érdemes megosztani másokkal főzési élményeinket.